Share

Woningbouwinitiatief Nieuweweg Wognum, op de plaatjes ziet het er erg fraai uit.

WOGNUM – Scholtens Projecten B.V. uit Wognum komt met de eerste schetsen naar buiten over hun nieuwbouwplannen aan de Nieuweweg in Wognum. Omdat de gemeenteraad een rondleiding gaat krijgen langs alle woningbouwprojecten in de gemeente Medemblik en juist dit project is daar niet in opgenomen vanwege capaciteitsproblemen bij de gemeente Medemblik.

Scholtens zegt het belangrijk te vinden dat de gemeenteraad kennisneemt van de potentiële ontwikkellocaties in de gemeente Medemblik omdat juist de gemeenteraad een vaststellende taak heeft.

Het Schetsplan

Scholtens Projecten B.V. is inmiddels één jaar bezig om de locatie ten zuiden van het gemeentehuis aan de oostzijde van de Nieuweweg tot ontwikkeling te brengen. Het project ligt tussen twee infrastructuren namelijk de Rijksweg A7 en de Nieuweweg en in een gemengd gebied omringd met verschillende functies.

Tekst loopt door onder de foto

Het project bevat 52 eenheden: 1 vrije kavel, 6 twéé-onder-één kapwoningen, 2 blokken van 6 rijwoningen, 12 dijkwoningen, 18 appartementen en 5 atelierwoningen en is daarom een ideale mix voor starters en doorstromers en komt tegemoet aan de vraag van woningzoekenden.

Guido Scholtens, directeur van Scholtens Projecten B.V. zegt over het project dat de met de komst van nieuwbouwwoningen er weer bestaande woningen vrij komen, maar ook dat het hele proces binnen de gemeente Medemblik erg stroperig verloopt. ‘Het is een komen en gaan van projectleiders, besluitvormingen en adviezen die gebaseerd zijn op foutieve en/of verouderde stukken maakt het voor ons heel moeilijk om verder te komen in het proces,’ aldus Guido Scholtens

Wat Guido Scholtens betreft zou juist volkshuisvesting boven aan het lijstje van de gemeente moeten staan in deze tijd van enorme krapte op de woningmarkt en jarenlange wachtlijsten. ‘Wij willen graag vooruitgang boeken met dit project, geen hinderkracht maar juist ontwikkelkracht,’ besluit Guido Scholtens.

Totaal aantal keren gelezen: 108 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reacties

  1. 30 november 2022

    […] Lees ook: Woningbouwinitiatief Nieuweweg Wognum, op de plaatjes ziet het er erg fraai uit. […]

  2. 3 januari 2023

    […] Woningbouwinitiatief Nieuweweg Wognum, op de plaatjes ziet het er erg fraai uit. […]