Share

Wethouders Medemblik bezoeken de Voedselbank West-Friesland, ‘dankbaar voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers’

MEDEMBLIK – De Voedselbank verstrekt wekelijks aan circa 150 gezinnen in West Friesland een voedselpakket. Zij hebben een aantal vaste leveranciers die restanten brood, groente, fruit en soms ook eieren en kaas aan de Voedselbank schenken.

Het is merkbaar dat er door de stijgende energieprijzen scherper ingekocht en geproduceerd wordt. Men maakt zich daarnaast zorgen over het aanbod aan levensmiddelen zoals pasta, rijst, koffie, thee, broodbeleg etc. Inzamelingsacties door kerken, scholen en bedrijven zijn daarom hard nodig.

De wethouders lieten zich tijdens een bezoek uitvoerig informeren over de werkwijze van de Voedselbank.

Wethouder Yannick Nijsingh is onder de indruk van de strakke organisatie en het belangrijke werk wat wordt gedaan. ‘De Voedselbank West-Friesland heeft ons laten zien hoe zij werken en wat ze betekenen voor onze inwoners. De organisatie draait op 70 vrijwilligers en zorgt ervoor dat vele gezinnen en inwoners extra ondersteunt worden.’

Wethouder Jeroen Broeders voegt hieraan toe: “We moeten in West-Friesland, dankbaar zijn voor de tientallen mensen die hier het hele jaar door aan bijdragen.

Totaal aantal keren gelezen: 66 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen