Wethouder Nijsingh sociaal domein helpt mee in gezonde schoolkantine van De Dijk!

Bezoek schoolkantine de dijk

MEDEMBLIK – Gisteren kreeg de gezonde schoolkantine op De Dijk een bijzondere gast: wethouder Yannick Nijsingh, verantwoordelijk voor het sociaal domein. Samen met JOGG-regisseur Lisette Boon was de wethouder onder de indruk van de leerlingen en hun toewijding voor een gezonde kantine.

De Dijk heeft een uniek initiatief waarbij examenleerlingen uit de richting Economie en Ondernemen hun praktijkexamen afleggen door mee te helpen in de kantine. Ze zetten hun ondernemersvaardigheden in en verkopen zelfgemaakte snacks, waarbij ze aangemoedigd worden om gezonde keuzes te maken. Hiermee doen de leerlingen praktijkervaring op en tegelijkertijd dragen ze bij aan de gezondheid van de leerlingen.

Daarnaast werkt De Dijk volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, opgesteld door het Voedingscentrum. En dat is nog niet alles – de kantine heeft zelfs het gouden niveau behaald! Dit betekent dat ze een assortiment van gezondere producten aanbieden, groente en fruit beschikbaar stellen en water drinken stimuleren met een watertappunt en flesjes water. Bovendien hebben ze gezorgd voor een aantrekkelijke en gezonde uitstraling van de kantine.

De leerlingen van De Dijk laten zien dat ze actief bezig zijn met gezonde keuzes en een gezonde leefstijl. Het was inspirerend om hun enthousiasme en betrokkenheid te zien!

De gemeente Medemblik is trots op het partnerschap met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en de inspanningen van De Dijk om een gezonde eetomgeving te bevorderen. “Samen werken we aan een gezondere toekomst voor onze jeugd.” Wethouder Nijsingh benadrukt het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl voor onze jeugd. “Door het ondersteunen van initiatieven zoals de gezonde schoolkantine op De Dijk, streven we ernaar om bewustwording te creëren en positieve veranderingen te stimuleren.”

Foto aangeleverd

Loading