Share

Werkzaamheden Balkweiterhoek Zwaagdijk-West bijna ter einde.

ZWAAGDIJK-WEST – Vrijdag 11 maart worden de laatste stenen gelegd in de vernieuwde straat Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West. Wethouder Andrea van Langen bracht samen met uitvoerder Klaas Wiltjer een bezoek om het resultaat te bewonderen.

Aanleiding werk

De Balkweiterhoek was vanwege de technische staat van de riolering en het wegdek toe aan groot onderhoud. In 2019 is de riolering vervangen. Daarna is de straat zelf aangepakt. Doel was een verbeterde leefomgeving voor de bewoners en gebruikers van de Balkweiterhoek. Waarbij parkeer- en verkeersoverlast wordt verminderd en een beter beheerbare openbare ruimte ontstaat.

Wat is er gebeurd?

Tijdens het werk zijn de kruispunten verhoogd om de snelheid van verkeer terug te dringen. De rijbaan heeft een standaard breedte gekregen van 5,50 m. De parkeervakken hebben standaardmaten gekregen volgens de huidige normen, de verharding is vernieuwd en de lantaarnpalen hebben Led verlichting gekregen. Ook krijgt het groen een opknapbeurt. Dit gebeurt in de volgende fase.

Participatie

In oktober 2020 heeft er participatie plaatsgevonden met bewoners via de website samen.medemblik.nl  . Hier is het ontwerp met impressies gepresenteerd en is er een enquête gehouden. Dit heeft nog geleid tot een aantal aanpassingen aan het ontwerp. Zo heeft de gemeente Medemblik een extra parkeervak gerealiseerd en hebben ze een drempel toegevoegd. Ook is de dorpsraad vanaf het begin betrokken geweest.

Uitvoering

De start van de werkzaamheden van de herinrichting was op 27 september 2021. Vanwege de weersomstandigheden en de eigenschappen van de bodem (veel water dat op straat bleef liggen door de kleibodem), is de planning van het werk uitgelopen. Het heeft uiteindelijk zo’n twee maanden langer geduurd. Volgende week vrijdag 11 maart is het werk definitief afgerond.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl