Weerbericht West-Friesland: droog en zonnig

WEST-FRIESLAND – Vandaag zijn er flinke zonnige perioden en loopt de temperatuur op tot ongeveer 11°C. In de namiddag komt er in het westen wat hoge bewolking voor, maar het blijft droog. In de avond volgt er meer bewolking en is er een kleine kans op een enkele bui. De west- tot zuidwestelijke wind draait is boven land zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

De nacht naar donderdag is het overwegend bewolkt en het blijft vrijwel overal droog. De minima liggen rond 5°C. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Donderdagochtend is er vooral in het zuidoosten af en toe zon, elders overheerst de bewolking. In de middag raakt het overal bewolkt en trekt een regengebied van west naar oost over het land, gevolgd door enkele buien, lokaal met onweer en/of korrelhagel. Bij de buien zijn in de kustgebieden windstoten tot ca. 75 km/u mogelijk. In de avond klaart het op, maar maken vooral de kustgebieden nog kans op een enkele bui. Voor de regen uit wordt het in het (zuid)oosten nog rond 10°C, in de loop van de middag daalt de temperatuur naar ongeveer 5°C. De zuidwestenwind draait in de middag naar west en is langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft, elders overwegend matig. (Bron: KNMI)

Loading