Weerbericht West-Friesland: bewolkt maar wel droog

WEST-FRIESLAND – De dag begint op veel plaatsen zwaar bewolkt. In het zuiden en zuidoosten komen echter enkele opklaringen voor en geleidelijk komt de zon in het zuiden op meer plaatsen tevoorschijn. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen bewolkt. Het blijft overal droog. In de opklaringen ligt de temperatuur begin van de ochtend lokaal rond het vriespunt, de maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zwak tot matig, in het zuiden uit een zuidoostelijke richting, in het noorden uit een zuidwestelijke richting.

Komende nacht is het op veel plaatsen zwaar bewolkt, maar wel droog. In het zuiden komen er ook enkele opklaringen voor en kan er lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het uiterste zuidoosten tot 4°C onder bewolking. Het is nagenoeg windstil, alleen in het Waddengebied staat er een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Morgenochtend kan er in het zuidoosten plaatselijk mist voorkomen, deze zal geleidelijk oplossen. De rest van de dag is het overal bewolkt, maar wel droog. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. In de zuidelijke helft van het land staat er amper wind, in de noordelijke helft is de wind zwak zuidwestelijk. (Bron: KNMI)

Loading