Share

Weerbericht West-Friesland: bewolkt en af en toe regen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en valt er af en toe regen. In de middag breekt hier en daar de zon door en is er vooral in het zuidoosten een bui mogelijk. In de loop van de avond gaat het in het westen en noordwesten weer regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuid en matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de ochtend draait de wind naar zuidwest en neemt langs de kust af naar (vrij) krachtig. Vanavond draait de wind langs de kust naar westelijke richtingen.

Komende nacht is het bewolkt en hier en daar (mot)regent het. In de loop van de nacht klaart het van het westen uit wat op. Het koelt af naar circa 4°C. De wind komt uit richtingen tussen west en zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Dinsdagochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het geruime tijd regenen. Alleen in het noorden wordt het in de avond droog. De maxima liggen rond 8°C. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de avond neemt de wind in de noordelijke helft van het land af. (Bron: KNMI)

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl