Weerbericht Medemblik: zonnig, morgen zomers warm

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt de zon uitbundig. De eerste uren komen in het noordoosten nog enkele wolkenvelden voor. Het is overal droog en het warmt weer snel op. Om 11:00 uur is het 19 graden in het noorden en 22 in het zuiden.

Vanmiddag schijnt de zon volop. Vanuit het westen verschijnt sluierbewolking. Het blijft droog en er waait een zwakke noorden- tot noordoostenwind. In het noorden wordt het maximaal 22 graden, in het midden is het 24-25 graden en ten zuiden van de grote rivieren loopt het kwik op naar 26-27 graden.

Vanavond trekken sluierwolken over het land en vanuit het westen wordt de bewolking steeds dikker. Het koelt geleidelijk weer af en rond zonsondergang is het 16 tot 20 graden. Komende nacht is het meest bewolkt. Het blijft wel droog en het koelt af naar 11 tot 14 graden.

Morgen trekken in de ochtend wolkenvelden over het land. In de middag breekt de zon weer door, maar er is dan ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een matige zuidenwind. Met die wind wordt nog warmere lucht aangevoerd. In het noorden is het 27 graden, in het midden 29 en in het zuiden 31 graden. Op de stranden loopt het kwik op naar 27 tot 29 graden en op de Waddeneilanden wordt het maximaal 24-25 graden.

Loading