Share

Weerbericht Medemblik, zonnig maar ook wolkenvelden

MEDEMBLIK – We naderen het einde van de meteorologische zomer en deze zomer gaat de boeken in als record warm maar ook record droog en record zonnig. Nog nooit is er zoveel zonnekracht in Medemblik gemeten als in deze maand. En er komt nog geen verandering in.

Wel zijn de temperaturen deze week wat lager dan normaal omdat door een passerend hogedrukgebied de wind eerst uit het noordwesten waait en koelere lucht aanvoert, later deze week draait de wind weer naar het noord/noordoosten/oosten en gaat de temperatuur overdag weer richting de 22 graden.

Vandaag is wisselen zon en wolken elkaar af, waait er een matige wind uit het noorden/noordoosten en loopt de middagtemperatuur op naar 20 graden. In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar een graad of 16.

Maandag overdag kan er in de ochtend een enkel spatje regen vallen en verder verloopt de maandag bewolkt met af en toe zon en met 19 á 20 graden ligt de temperatuur vrijwel op het normale niveau voor eind augustus.

Totaal aantal keren gelezen: 55 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen