Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook bewolking

MEDEMBLIK – Vanochtend begint plaatselijk met (dichte) mist. In de tweede helft van de ochtend lost de mist op en wordt het op de meeste plaatsen zonnig. In het (noord)westelijk kustgebied is de oostelijke wind matig. Elders is er weinig wind.

Vanmiddag schijnt de zon. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur wordt ca. 15°C. De oostelijke wind is zwak tot matig. Vanavond zijn er opklaringen en is het droog. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6°C in het noordoosten en 10°C in het zuiden van het land. De oostelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de tweede helft van de ochtend gaat het in het zuiden regenen. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenmiddag trekt het gebied met regen van zuid naar noord over het land. In de loop van de middag breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot mogelijk 20°C in het zuiden van het land. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig en draait in de loop van de middag van zuidoost naar zuid.

Morgenavond trekken enkele buien over het land. Plaatselijk is onweer mogelijk. Verder zijn er enkele opklaringen. De zuidelijke wind is meest matig. (Bron: KNMI)

Loading