Share

Weerbericht Medemblik: wisselvallig met kans op wat motregen

MEDEMBLIK – Vandaag is het bewolkt en valt regelmatig (mot)regen. De eerste uren komt in het noorden mist voor. Ondanks dat de zon niet of nauwelijks te zien zal zijn stijgt het kwik langzaam naar 14 of 15 graden. In het weekend is er een mix van wolken, af en toe zon en een bui. Het wordt zacht voor oktober met maxima van 16 tot 19 graden. Maandag kan het regionaal zelfs ruim 20 graden worden.

Vrijdag: bewolkt met motregen en oplopende temperaturen

In de ochtend is het bewolkt en zijn er perioden met lichte regen of motregen. In het noorden van het land is het de eerste uren van de ochtend mistig met op verschillende plaatsen dichte mist. In het midden van het land is het mistig, maar zonder dichte mist. En in het zuiden komt alleen wat nevel voor. Er waait een zwakke tot hooguit matige zuidenwind en de temperatuur schommelt rond 12 graden.

In de middag blijft het grijs met grote kans op lichte regen of motregen. De zwakke tot matige zuidenwind voert steeds iets warmere lucht aan. Ondanks dat de zon niet of nauwelijks te zien zal zijn stijgt het kwik langzaam naar 14 of 15 graden.

Tijdens de avond blijft het eerst bewolkt met vooral in het zuiden en oosten nog (mot)regen. Later in de avond en nacht naar zaterdag wordt het droog en klaart het vanuit het westen wat op. Landinwaarts kan lokaal mist ontstaan. De minima komen uit rond 10 graden.

Zaterdag: veel wolken, enkele bui

Zaterdag start op de meeste plaatsen droog en vooral in de kustprovincies is er ruimte voor de zon. In het zuidoosten en oosten overheerst de bewolking en is later op de dag kans op buien. Ook in de kustregio’s stijgt later op de dag de kans op een bui. Het wordt 16 tot 18 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft.

Zondag: zacht met wolken, zon en plaatselijk wat regen

Ook zondag zijn er veel wolken en is kans op af en toe wat regen. De zon heeft opnieuw betere kansen in de kustprovincies dan in het zuiden en oosten van het land. Het wordt 17 tot 19 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld liggen de middagtemperaturen half oktober op 14 of 15 graden. De wind is veelal matig en waait uit het zuidwesten.

Daarna: aanhoudend zacht voor oktober

Ook na het weekend blijft het licht wisselvallig en zacht. Maandag kan het in de zuidoostelijke helft van het land zelfs 20 of 21 graden worden. Later in de week liggen de maxima veelal tussen 15 en 20 graden.(Bron: Weeronline)

Totaal aantal keren gelezen: 44 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 9 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen