Weerbericht Medemblik: winderige zondag, aankomende week flink lagere temperaturen

MEDEMBLIK – Vanochtend regent het in het zuiden en oosten eerst nog. Van het noordwesten uit klaart het op, er is nog een enkele bui mogelijk. De wind komt uit het noorden en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, in het noordelijk kustgebied eerst nog hard. Vanmiddag is er in de noordelijke helft veel zon. In het zuiden zijn er meer wolken. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur is ongeveer 9°C. De wind komt uit het noorden en is matig, aan zee vrij krachtig. Vanavond is het droog. De wind komt uit het noorden en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. In het zuiden ontstaat plaatselijk mist. Er staat weinig wind. De minimumtemperaturen liggen tussen 0°C in het zuiden en 6°C aan de noordkust. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend komt plaatselijk mist voor, die ook weer snel oplost. In het oosten raakt het bewolkt. Het blijft vrijwel overal droog. Elders is er zon. Er staat weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordwest. Morgenmiddag is het licht tot half bewolkt. In het oosten en zuidoosten is er meer bewolking, maar het blijft waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. Er steekt een matige wind op uit het noordoosten.

Morgenavond begint licht tot half bewolkt. De bewolking lost op. Het blijft droog. Er staat weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit oost tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Loading