Share

Weerbericht Medemblik: vrij zonnig en zeer warm, later toenemende kans op een (onweers)bui

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zonnig, in het zuidwesten en noordoosten komt ook bewolking voor. In Zeeland is een bui niet uitgesloten, maar verder blijft het droog. Op de meeste plaatsen staat er weinig wind, maar in het noordelijk kustgebied is de wind uit oost tot zuidoost matig.

Vanmiddag ontstaat er geleidelijk meer bewolking en in de tweede helft van de middag neemt vooral in het zuidwesten de kans op een bui toe. Ook in het uiterste noordoosten is een (onweers)bui mogelijk, maar in de rest van het land blijft het droog. Het wordt zeer warm met maximumtemperaturen van 26°C op de Waddeneilanden tot plaatselijk 31°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanavond neemt in het zuidwesten de kans op een enkele onweersbui toe, mogelijk met hagel en windstoten tot 60 km/uur. Elders blijft het waarschijnlijk nog droog. Het blijft nog lang warm. De oostenwind is matig en wordt in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht is er overal kans op een regen- en onweersbui. De minimumtemperaturen liggen rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige, langs de noordkust soms vrij krachtige, oostenwind.

Morgenochtend kan er in het noordoosten nog een (onweers)bui voorkomen, elders begint de dag zonnig en droog. Er staat op de meeste plaatsen weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat echter een matige tot vrij krachtige oostenwind.

Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het oosten kan er een enkele regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen, met een kleine kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C aan de kust tot lokaal 30°C in het (zuid)oosten. Er is weinig wind uit uiteenlopende richting.

Morgenavond verandert er weinig aan dit beeld. Er staat weinig wind, in de kustgebieden is de zuidenwind matig. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 35 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen