Weerbericht Medemblik: vrij koud met kans op gladheid, na het weekend flink stuk warmer

MEDEMBLIK – Vanochtend is het in de oostelijke helft van het land bewolkt en daar valt plaatselijk wat lichte sneeuw. Elders schijnt de zon en is het droog. Het kan plaatselijk verraderlijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is zwak tot matig en komt uit een noord- tot noordoostelijke richting. Vanmiddag is het in het in oosten bewolkt, elders zijn er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur ligt rond 1°C. Er staat weinig wind.

Vanavond blijft het droog. In het zuidoosten is het nog bewolkt, elders zijn er opklaringen en is er kans op mist. Ook kan er weer gladheid ontstaan door bevriezing. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het op veel plaatsen mistig. Aan de noordwestkust is er kans op een bui, maar verder blijft het droog. De weg kan echter wel vochtig zijn en bevriezen, daardoor is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het westen tot -7 °C in het oosten. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het vrij krachtig.

Morgenochtend is het mistig en grijs. Het blijft vrijwel overal droog, maar het kan nog wel verraderlijk glad zijn. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, met windkracht 5 tot 6. Morgenmiddag is er een afwisseling van wolken en zon. Langs de noordwestkust kan een bui vallen. De temperatuur heeft een maximum rond of net iets onder het vriespunt. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Morgenavond komen enkele wolkenvelden voor en blijft het droog. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. (Bron: KNMI)

Loading