Weerbericht Medemblik: veel zon en warm, donderdag toenemende kans op onweersbuien

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt de zon op de meeste plaatsen en blijft het droog. De wind is zwak tot matig en zuidoostelijk. Vanmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten verdwijnt de zon vaker achter de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt landinwaarts tussen 25 en 28°C, aan zee wordt het ongeveer 23°C. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. In het westen draait de wind naar west tot noordwest en koelt het wat af. Vanavond is het half bewolkt. In het noordoosten is er meer bewolking en daar is een enkele bui niet uitgesloten. Verder blijft het droog. Er is weinig wind.

Komende nacht is er in het noordoosten een enkele bui mogelijk, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 13°C in het zuidwesten en 17°C in het noordoosten. Er is weinig wind. Morgenochtend is de zon vaak te zien en is het droog. In het zuidwesten raakt het bewolkt en kan het vanaf 11 uur gaan regenen.

Morgenmiddag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het op de meeste plaatsen regenen. In het noordoosten is het eerst nog droog met wat zon, maar daar ontstaan vanaf 14 uur enkele buien met onweer, windstoten en mogelijk hagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C langs de westkust tot ca. 30°C plaatselijk in het oosten. Van het westen uit koelt het later in de middag af naar 16 tot 20°C. Er is eerst weinig wind, in de loop van de middag steekt er een matige west- tot noordwestenwind op.

Morgenavond is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de avond trekt de regen naar het noorden en oosten en wordt het in de rest van het land droog. De wind wordt westelijk en is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Loading