Weerbericht Medemblik: veel wind en regenachtig

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking. Op meerdere plaatsen regent het. In het noorden valt (natte) sneeuw en komt gladheid voor. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het zuiden komt de zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Vanmiddag regent het in het zuidoosten.

De (natte) sneeuw in het noorden breidt zicht steeds verder over het land uit. Plaatselijk kan het glad worden. De maximumtemperatuur ligt iets boven het vriespunt in het noorden en aanvankelijk rond 11°C in het zuidoosten van het land. De wind draait overal naar het noorden en neemt flink toe. Boven land wordt de wind matig en af en toe vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond trekt de regen en (natte) sneeuw naar het oosten weg. Het gaat opklaren en in het noorden komt een enkele winterse bui voor. Door bevriezing van natte wegen wordt het op veel plaatsen glad. De wind wordt noordwestelijk, matig boven land, af en toe krachtig, windkracht 6, aan zee.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond -3°C en door bevriezing van natte wegen is het glad. Boven land is er weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. Het blijft droog. Tot halverwege de ochtend komt er door bevriezing van natte wegen nog gladheid voor. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenmiddag zijn er perioden met zon. Alleen in het (uiterste) noordoosten is er een kans op een bui. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 6°C. De wind komt uit een westelijke richting en is zwak tot matig. Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Loading