Weerbericht Medemblik: vanmiddag en avond kans op (mot)regen

MEDEMBLIK – Vanochtend komt er eerst plaatselijk (dichte) mist voor. Verder is er af en toe zon en komt er van het westen uit geleidelijk meer bewolking opzetten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en ontstaan er enkele buien, mogelijk met onweer en veel regen in korte tijd. De middagtemperatuur ligt langs de kust rond 22°C, in het oosten en zuidoosten wordt het 25°C. De wind is matig en komt eerst uit het zuidwesten, vanaf halverwege de middag uit het westen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het oosten komen nog enkele buien voor, met daarbij een kleine kans op onweer. Landinwaarts staat er weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit een westelijke richting.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur is ongeveer 14°C. Er staat niet veel wind. Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het westen kans op een bui. Er staat weinig wind, aan de kust is de wind matig uit het zuidwesten. Morgenmiddag zijn er perioden met zon. Het blijft meest droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot plaatselijk 25°C in het zuidoosten. De wind is meest matig en komt uit het westen.

Morgenavond is het licht bewolkt. Het blijft droog. Aan de kust staat een matige wind uit het westen. Landinwaarts is er weinig wind. (Bron: KNMI)