© Weerstation Medemblik
Share

Weerbericht Medemblik: toenemende kans op buien, woensdagavond kans op onweersbuien

MEDEMBLIK – Vanochtend komen er in het oosten eerst nog buien voor. Van het westen uit klaart het eerst op, maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking weer toe. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Vanmiddag is het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind gaat uit het zuiden waaien en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond wordt het geleidelijk op veel plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar 10°C. De wind waait uit het zuidwesten en blijft boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 7-8.

Komende nacht valt plaatselijk wat lichte motregen. In de loop van de nacht gaat het van het westen uit enkele uren wat harder regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C en wordt aan het begin van de nacht bereikt. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en langs de kust mogelijk hard, kracht 7. Aan het einde van de nacht kunnen er in het noordwestelijk kustgebied windstoten voorkomen van 75 km/u.

Morgenochtend wordt het van het westen uit overal droog en klaart het op. Een enkele bui blijft nog wel mogelijk. De wind komt uit het westen en is matig. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. In het oosten valt er nog een enkele bui. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. Er staat een matige, langs de kust en boven het IJsselmeer mogelijk vrij krachtige wind uit het westen.

Morgenavond neemt de bewolking toe en trekken er buien oostwaarts over het land. Hierbij is er kans op onweer, hagel en windstoten van 60-75 km/u. De wind komt uit zuidwest en is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 58 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 4 keer