Share

Weerbericht Medemblik: Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien

MEDEMBLIK – Vanochtend trekt er van het zuidwesten uit meer bewolking binnen maar schijnt de zon ook nog volop. In het noordwesten kan wat lichte regen vallen, elders blijft het droog. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag is het landinwaarts vrij zonnig en blijft het droog. In het noordwesten komen wat meer wolkenvelden voor met plaatselijk lichte regen. De middagtemperaturen liggen rond 17°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de avond gaat het in het noordwesten regenen. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. Langs de noordwestkust zijn windstoten van ca. 60 km/u mogelijk.

Komende nacht trekt een gebied met regen over Nederland zuidoostwaarts. De minima liggen rond 10°C. De wind draait naar west en is aan de kust (vrij) krachtig, landinwaarts is de wind matig. Morgenochtend is het wisselend bewolkt met in de noordelijke helft van Nederland enkele buien. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig. Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met vooral in de oostelijke helft enkele buien. In de loop van de middag wordt het van het westen uit overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De noordwestelijke wind is matig, aan de noordwest- en noordkust eerst nog vrij krachtig.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en kan er in het noordoosten nog een bui vallen. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige westenwind. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 61 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen