Weerbericht Medemblik: Overdag veel zon en warm, vooral komende nacht (onweers)buien

MEDEMBLIK – Vanochtend kan er in het noorden en westen plaatselijk nog een bui voorkomen. In de rest van het land begint de dag droog met veel zon en komt eerst plaatselijk een mistbank voor. Er staat weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat echter een matige tot vrij krachtige oostenwind.
Vanmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het noordoosten is plaatselijk een regen- of onweersbui mogelijk. Het wordt opnieuw warm. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C aan de kust tot lokaal 30°C in het (zuid)oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen.

Vanavond komen er later vanuit België stevige regen- en onweersbuien het zuidwesten en zuiden van het land binnen. Er is weinig wind, in de kustgebieden is de zuidenwind matig.

Komende nacht trekt een gebied met plaatselijk stevige regen- en onweersbuien vanuit het zuiden over ons land. Plaatselijk kan veel neerslag in korte tijd vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Morgenochtend hebben vooral het noorden en oosten nog met buien te maken, mogelijk met onweer. Van het zuidwesten uit komen er perioden met zon en blijft het overwegend droog. De wind komt geleidelijk uit het zuidwesten en wordt matig.

Morgenmiddag is er af en toe zon en ontstaan er verspreid over het land enkele buien. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C aan zee en 26°C plaatselijk in het zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig.

Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Vooral in het zuiden en westen is er kans op een enkele regen- of onweersbui. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Loading