Share

Weerbericht Medemblik: ook vandaag tropisch warm en zeer zonnig

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel zon en het is droog. De wind komt uit het oosten en neemt toe naar matig. Vanmiddag neemt de bewolking toe. Aan het einde van de middag ontstaat er in het noordoosten mogelijk een (onweers)bui. Hierbij is kans op windstoten rond 60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen de 30°C in het noorden en 33°C plaatselijk in het zuiden van het land. De wind is matig en komt uit het zuidoosten.

Vanavond is er in het noordoosten nog een kleine kans op een (onweers)bui. Elders blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig.

Komende nacht nacht kan er plaatselijk een regen- of onweersbui voorkomen. Het wordt een warme nacht, de temperatuur komt vrijwel nergens onder de 20°C. In het Waddengebied staat er een matige oostenwind, boven land is er eerst weinig wind. In het zuiden van het land wordt de wind in de loop van de nacht zuidwestelijk en neemt toe naar matig.

Morgenochtend is er naast zon ook bewolking. Plaatselijk komt een bui voor. De wind wordt in de loop van de ochtend overal zuidwest en is zwak tot matig. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden maar is er ook bewolking. Vooral aan het einde van de middag kunnen er in het oosten en zuiden enkele regen- en onweersbuien het land binnentrekken, waarbij kans is op windstoten tot ca. 60 km/u. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25°C langs de noordwestkust tot plaatselijk nog 30°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Morgenavond komen er vooral in het zuiden enkele regen- en onweersbuien voor. De buien lossen in de loop van de avond op. Elders is het overwegend droog en zijn er opklaringen. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

© KNMI

Totaal aantal keren gelezen: 56 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen