Weerbericht Medemblik: flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – De zondag begint lokaal met een bui, maar op veruit de meeste plaatsen is het droog. Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. De temperatuur loopt geleidelijk op en rond het middaguur is het een graad of 15.

In de middag zijn er in het noorden perioden met zon, terwijl in het zuiden van het land de bewolking overheerst. Het blijft overal droog. Er waait een matige, in het noorden eerst een (vrij) krachtige zuidwestenwind, maar later op de dag neemt de wind in kracht af. Het wordt maximaal 17-18 graden.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is er vrij veel bewolking, maar er zijn ook opklaringen. Uit de wolken kan plaatselijk wat regen of motregen vallen. Rond middernacht is het 11 tot 15 graden. In de uren daarna loopt de temperatuur langzaam op.

Maandag: landinwaarts een warme dag, maar niet droog

In de ochtend is er al vrij veel bewolking, maar de zon weet ook in enkele regio’s door te breken. Lokaal valt een bui, maar op veruit de meeste plaatsen is het droog. Vanuit België trekt in de loop van de dag een regengebied over een deel van het land. De kans op regen is het kleinst in het noordwesten. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur loopt voor de regen op naar 17 tot 19 graden. Langs de grens met Duitsland is 20 of lokaal zelfs 21 graden mogelijk. In het warme zuidoosten kan de regen een enkele keer samengaan met onweer.

Dinsdag: af en toe zon

In de nacht naar dinsdag regent het waarschijnlijk nog in het zuiden en zuidoosten. In de ochtend trekt de neerslag geleidelijk weg en de rest van de dag is het op veruit de meeste plaatsen droog. Vooral in de middag breekt de zon goed door. De wind is meest matig en het wordt 16 tot 18 graden. Het is dan ook een prima dag voor buitenactiviteiten.

Daarna: licht wisselvallig herfstweer

Woensdag is een droge dag met geregeld zonneschijn. Donderdag is er meer bewolking en vanuit het zuiden neemt de kans op buien weer toe. Vanaf vrijdag houden we rekening met wisselvallig weer. De temperatuur wordt geleidelijk lager en aan het eind van de week is het van noord naar zuid 14 tot 17 graden. (Bron: Weeronline)

Loading

<