Weerbericht Medemblik: flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – In de ochtend is het zonnig en de zon warmt de lucht rap op. Rond 9:00 uur is het 14 tot 17 graden en tegen het middaguur is het al 18 tot 21 graden. De wind is zwak en waait uit het zuidwesten.

In de middag draait de wind van zuidwest naar zuid(oost) en is zwak of matig van kracht. Met deze wind wordt warme lucht aangevoerd. Het wordt 21 graden op de Wadden, 23 graden in Amsterdam en 25 graden in Brabant, Limburg en Gelderland. Langs de westkust kan een zeewind opsteken. Hierdoor daalt de temperatuur op de Noordzeestranden naar een graad of 17.

Het weerbeeld bestaat uit veel zon en enkele stapelwolken. Het blijft overal droog. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met UV-Index 6 of 7. Zonder zonnebrandcrème kan je dan al na een kwartiertje verbranden.

Tijdens de avond is het nog lang zonnig. Om 21:00 ligt de temperatuur landinwaarts rond 20 graden en met nauwelijks wind is het prima weer om nog in je tuin te zitten. In de nacht naar woensdag blijft het droog en vrijwel helder. De minima komen uit tussen 11 graden in Groningen en 15 graden in Zeeland.

Woensdag is het volop zomer met veel zon en hoge temperaturen. Het wordt 24 graden op de Wadden en in het westen van Zeeland tot 28 graden in het oosten van Brabant, Limburg en de Achterhoek. De wind waait uit het zuiden en is zwak of matig van kracht. In de loop van de dag verschijnt een aantal stapelwolken, maar tot buien komt het niet. (Bron: Weeronline)

Pluimen: Neerslagkansen, Onweersprognose en Temperatuurverwachting

Loading