Share

Weerbericht Medemblik: droog met af en zon. Vanaf vanavond enkele buien mogelijk met klap onweer

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt eerst op veel plaatsen de zon, maar later trekken meer wolken over. Het blijft droog. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanmiddag is er af en toe zon maar komt er steeds meer bewolking. Het blijft vrijwel overal droog. Alleen aan de kust is aan het einde van de middag kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot plaatselijk 17°C in Limburg. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond trekken enkele buien vanaf zee het westen van het land op en daarbij zijn ook windstoten en onweer mogelijk. De wind uit zuidelijke richtingen is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht vallen er geregeld buien, waarbij ook kans op onweer is. Vooral aan de kust kan bij de buien de wind flink uitschieten. Buiten de buien om waait het boven land matig uit het zuiden en aan de kust krachtig rond windkracht 6. De temperatuur heeft een minimum rond 10 graden.

Morgenochtend vallen er eerst nog een paar buien, landinwaarts wordt het op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt af en toe. Vooral langs de westkust komen buien voor. Daarbij komen windstoten en mogelijk ook onweer voor. Buiten de buien om waait de wind uit het zuidwesten en is deze boven land matig en aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Morgenmiddag vallen er verspreid over het land enkele buien. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur loopt op tot ongeveer 15 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land

matig en aan zee vrij krachtig, soms krachtig, windkracht 6.
Morgenavond vallen er geleidelijk steeds minder buien en aan het einde van de avond is het op veel plaatsen droog. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig en aan zee vrij krachtig, windkracht 5. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 32 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer