Share

Weerbericht Medemblik: Droge start, vanmiddag buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het wisselend bewolkt en komt er in het midden en noorden eerst nevel of mist voor. Met name in het noordoosten schijnt ook de zon af en toe. Daar blijft het nog droog, elders kan er soms wat lichte regen vallen. De wind is zuidwestelijk en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Vanmiddag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Later in de middag gaat het van het westen uit af en toe regenen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanavond is het bewolkt en regent het eerst nog op veel plaatsen. M.u.v. het noorden wordt het van het zuiden uit tijdelijk droog en klaart het in het zuidoosten op. De zuidwestenwind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan het einde van de avond zijn langs de noordwestkust windstoten tot ca. 75 km/uur mogelijk.

Komende nacht komt eerst nog een enkele opklaring voor in het zuidoosten. Verder is het bewolkt en trekt een regenzone van west naar oost over het land. In het noorden regent het de hele nacht door. De zuidwestenwind waait stevig door, boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7 à 8. Daarbij komen in het westen en noorden windstoten van ca. 75 km/uur voor, langs de kust zijn dat af en toe zware windstoten tot ca. 90 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan het einde van de ochtend wordt het in het noorden en westen wat droger. De zuidwestenwind blijft stevig doorstaan. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies af en toe krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind hard, eerst nog af en toe stormachtig. Eerst komen er in het noordwestelijk kustgebied nog (zware) windstoten rond 75 km/uur voor.

Morgenmiddag is het eerst bewolkt. Er trekken buien over het land, geleidelijk is de zon ook af en toe te zien. De wind draait naar west tot zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. De middagtemperatuur ligt rond 12°C.

Morgenavond is er een afwisseling van wolken en enkele opklaringen. Vooral in het noorden komen nog enkele buien voor. De wind wordt westelijk en neemt iets af. Boven land wordt de wind overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 52 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer