Weerbericht Medemblik: buien, veel wind, ook morgen buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het meestal zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7, in het westelijk kustgebied soms stormachtig, windkracht 8. In de westelijke kustprovincies is er bij buien kans op (zware) windstoten van ca. 80 km/uur.

Vanmiddag komen er nog steeds enkele buien voor, later in de middag beperken de buien zich tot het zuiden en het oosten. Soms is er ook wat ruimte voor de zon. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

Vanavond is er vooral in het zuiden en oosten plaatselijk nog een bui mogelijk. De wind uit het zuidwesten is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend raakt het snel bewolkt, maar het blijft grotendeels droog. Aan het einde van de ochtend bereikt een regengebied Zeeland. De wind uit het zuiden is boven land matig en aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenmiddag trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. In de loop van de middag wordt het in het zuidwesten weer droog, maar het blijft verder bewolkt. De maximumtemperatuur wordt aan het eind van de middag bereikt en ligt tussen 8°C in het noordoosten en 12°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuiden en wordt boven land matig tot vrij krachtig, in het westen en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan de kust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7.

Morgenavond valt er plaatselijk af en toe regen of motregen. In het zuiden gaat het later in de avond harder regenen. De wind draait van zuid naar zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Loading