Share

Weerbericht Medemblik: Buien maar ook zonnige momenten, buien kunnen gepaard gaan met klap onweer

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met kans op een enkele bui. Aan het einde van de ochtend komen er in het zuidwesten enkele buien, plaatselijk met onweer. De wind is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6. Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met (onweers)buien. Vooral in het zuidwesten zijn de buien soms zwaar met veel regen in korte tijd en kans op plaatselijk wateroverlast. De zuidenwind is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig, eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en zijn er vooral in de westelijke kustprovincies regen- en onweersbuien. Vooral in het zuidwesten zijn de buien soms zwaar met veel regen in korte tijd. Deze buien nemen landinwaarts in activiteit af. De zuidelijke wind is matig.

Komende nacht zijn er vooral in de zuidelijke helft regen- en onweersbuien, met name in het zuidwesten plaatselijk met veel regen in korte tijd. De minima liggen rond 15°C. In het zuiden staat een matige zuidwestenwind, elders is er weinig wind.

Morgenochtend is het in het zuiden en oosten bewolkt met buien, mogelijk met onweer. De buien in het zuidwesten worden later in de ochtend minder zwaar. In het noorden komen er perioden met zon met nog een enkele bui. In het zuiden staat een matige zuidwestenwind, in het Waddengebied staat een matige oostenwind. Elders is er weinig wind.

Morgenmiddag zijn er in het zuiden en oosten nog steeds buien, mogelijk met onweer. In het noorden en westen is er af en toe zon en blijft het droog. De maxima liggen rond 20°C. De wind is matig en komt op steeds meer plaatsen uit west tot noord, in het oosten is er weinig wind.

Morgenavond is het in het zuidoosten bewolkt, het wordt daar geleidelijk droog. Elders zijn er flinke opklaringen. Aan de kust staat een matige noordelijke wind, landinwaarts is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen