Share

Weerbericht Medemblik: buien, in de middag ook wat zon. Morgen vooral in de middag opnieuw buien

MEDEMBLIK – Vanochtend trekt een gebied met regen- en onweersbuien noordwaarts over het land. Vooral in het oosten en noordoosten komt daarbij onweer voor en kan plaatselijk veel regen in korte tijd vallen. In het zuiden klaart het later in de ochtend op. Het waait zwak tot matig uit het zuiden.
Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar ontwikkelen zich ook enkele regen- en onweersbuien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordelijk kustgebied tot 22°C in het zuidoosten. Het waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog steeds enkele buien voor, plaatselijk met onweer. Er staat boven land weinig wind, aan de kust waait het matig uit het zuiden.

Komende nacht lossen de meeste buien op en wordt het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend zijn er in het noordoosten eerst nog zonnige perioden. Elders is het half tot zwaar bewolkt. Aan het einde van de ochtend komen er in het zuidwesten enkele buien, plaatselijk met onweer. De wind is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met (onweers)buien. De zuidenwind is zwak tot matig, aan de westkust vrij krachtig, eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en zijn er buien. Deze buien nemen landinwaarts in activiteit af. De zuidelijke wind is matig. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 38 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen