Weerbericht Medemblik: bewolkt, vanmiddag ook opklaringen

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking met regen of motregen. In het westen zijn er ook droge perioden. Plaatselijk is het ook mistig. Landinwaarts staat er weinig wind. Langs de kust komt er een matige wind uit het noordwesten te staan. Op de Wadden wordt de wind vrij krachtig. Vanmiddag trekt een gebied met af en toe (mot)regen zuidoostwaarts over het land. In het noorden gaat het later opklaren. De temperatuur ligt rond 9°C. De wind waait uit het noorden en wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond kan er in het zuidoosten eerst nog wat regen vallen. Elders is het droog en zijn er opklaringen. De wind uit het noordwesten neemt langs de kust en boven het IJsselmeer af naar matig. Landinwaarts staat er weinig wind.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. Aan het einde van de nacht bereikt een regengebied het Waddengebied. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Boven land staat weinig wind. Aan zee waait de wind uit het westen en wordt vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Morgenochtend is er veel bewolking. Een gebied met regen boven het noorden trekt verder zuidwaarts. In het uiterste zuiden blijft het nog droog. Boven land neemt de zuidwestenwind toe tot matig. Aan zee en op het IJsselmeer staat een (vrij) krachtige wind, windkracht 5 tot 6, uit het westen. In het noorden wordt de wind noordwestelijk.

Morgenmiddag is er tamelijk veel bewolking. Het regengebied boven de zuidelijke helft verlaat het zuiden aan het einde van de middag. Van het noorden uit trekken echter nog wel enkele buien over het land. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind draait naar het noordwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Morgenavond is het wisselend bewolkt met hier en daar een bui. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. (Bron: KNMI)

Loading