Weerbericht Medemblik: bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – Vanochtend valt er in het zuidoosten eerst nog regen. Verder zijn er perioden met zon en komen er vooral in het noorden en oosten enkele buien voor, later op de ochtend mogelijk met kleine hagel of onweer. De wind komt uit west tot noordwest en is matig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan de wind later tijdelijk stormachtig zijn, windkracht 8. In het uiterste noorden komen dan vooral bij buien plaatselijk zware windstoten rond 80 km/uur voor, aan zee rond 90 km/uur.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. In het oosten zijn er wel eerst enkele buien. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig tot (vrij) krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aanvankelijk kan de wind op de Wadden nog af en toe stormachtig zijn, windkracht 8, en komen in het uiterste noorden vooral bij buien nog plaatselijk zware windstoten rond 80 km/uur voor, aan zee rond 90 km/uur.
Vanavond is het licht tot half bewolkt en vrijwel overal droog. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C aan zee tot dicht bij het vriespunt in het oosten en zuidoosten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en plaatselijk valt er regen of motregen. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Morgenmiddag is het eerst bewolkt en plaatselijk valt er regen. In de loop van de middag klaart het in het noorden en midden. Er kan nog een enkele bui vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en in het Waddengebied hard, windkracht 7.

Morgenavond komt er in het zuiden eerst nog een bui voor, elders is het droog met opklaringen. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, windkracht 7. (Bron:KNMI)

Loading