Weerbericht Medemblik: bewolkt met kans op een bui, morgen ook kans op (natte) sneeuw

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking en zijn er enkele regenbuien, vooral in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit westelijke richtingen. Langs de noordwestkust komt de wind uit het noorden. Vanmiddag is er slechts spaarzaam ruimte voor de zon. Plaatselijk komt nog een regenbui voor. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig.

Vanavond gaat het in het hele land regenen. De wind komt uit zuidwest en neemt toe naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Komende nacht regent het vooral in de zuidelijke helft van het land langdurig. In het noorden wordt het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind draait naar west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het oostelijke Waddengebied kan de wind enige tijd hard worden, windkracht 7, en zijn zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er in het midden en zuiden regen en natte sneeuw. In het noorden kan een enkele bui voorkomen en is de zon op de Wadden misschien nog even te zien. De wind is eerst westelijk en overwegend matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Morgenmiddag valt er in het midden en zuiden natte sneeuw. In de loop van de middag trekt de meeste neerslag weg naar het zuidoosten. Er volgen dan wel enkele buien, soms met hagel en natte sneeuw. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4, in natte sneeuw daalt de temperatuur naar iets boven het vriespunt. De wind is overwegend westelijk en zwak tot matig.

Morgenavond sneeuwt het in Zuid-Limburg en wordt het mogelijk glad. In de rest van het land komt een enkele bui voor, soms met natte sneeuw en hagel. In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en gaat het licht vriezen. Door bevriezing van natte wegen kan het dan glad worden. De wind is zwak tot matig uit het westen. (Bron: KNMI)

Loading