Weerbericht Medemblik: bewolkt maar ook perioden met zonneschijn en kans op een bui

MEDEMBLIK – Onweersbuien hebben de hitte boven Nederland zondagochtend weer verdreven. Vandaar zijn er wolken afgewisseld door zonnige perioden en verspreid komen enkele regen- en onweersbuien voor. 

Vanochtend is het merkbaar koeler dan voorgaande dagen met 14 graden aan de kust tot 21 graden in het zuidoosten en oosten van het land. Het weerbeeld is heel wisselend met wolkenvelden en zonnige perioden. Verspreid over het land komen enkele buien voor, mogelijk met een klap onweer. Er zijn ook genoeg plaatsen waar het geheel droog blijft.

Vanmiddag blijven we te maken houden wolkenvelden, wat zon en enkele (onweers)buien. Er staat een matige wind uit het westen tot noorden en de temperatuur stijgt naar 16 of 17 graden aan de kust. In het midden van het land is het een graad of 18 en in het zuidoosten wordt het 20 tot 23 graden.

Vanavond en in de nacht naar maandag kan plaatselijk nog een (onweers)bui voorkomen. Uiteindelijk koelt het af naar 9 tot 12 graden.

Maandag wordt het ongeveer even warm als op zondag. Er is een mix van stapelwolken en zon. De kans op een lokale bui is klein en op de meeste plaatsen wordt het een droge dag. Daarbij staat een matige noordwestenwind.(Bron: Weeronline)

Loading