Weerbericht Medemblik: bewolkt en kans op een enkele spat regen

MEDEMBLIK – Vanochtend lost de mist in de zuidelijke helft geleidelijk op en is de zon vooral in het zuidoosten te zien. Van het zuidwesten uit wordt de bewolking dikker en vooral in het zuiden en westen is plaatselijk een bui mogelijk. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. Vanmiddag is het bewolkt en plaatselijk valt wat regen of een bui. In het oosten schijnt eerst nog af en toe de zon en in Limburg kan het mogelijk 15°C worden, elders wordt het 9 à 10°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Vanavond blijft het bewolkt en plaatselijk valt regen of een bui. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Komende nacht overheerst de bewolking. Vooral in de oostelijke helft kan er regen vallen, elders zijn er langere droge perioden. Het koelt af naar 7°C in het noordoosten tot plaatselijk 4° in het zuiden. De wind komt uit het westen en is langs de kust matig, landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend laat in het zuidwesten de zon zich af en toe zien, elders is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het in het noordwesten af en toe regenen. Landinwaarts staat er weinig wind. Langs de kust komt er een matige wind uit het noordwesten te staan.

Morgenmiddag is het overwegend bewolkt en valt er eerst vooral in het noorden en westen af en toe regen. In de loop van de middag trekt de regen richting het zuidoosten. De temperatuur ligt rond 9°C. De wind waait uit het noorden en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig, kracht 5-6.

Morgenavond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het vooral in het noorden soms op. De wind uit het noordwesten neemt langs de kust en boven het IJsselmeer af naar matig. Landinwaarts staat er weinig wind. (Bron: KNMI)

Loading