Weerbericht Medemblik 4 juni : flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vandaag schijnt de zon en wordt het in het zuiden wederom 25 graden. Door een stevige noordoostenwind wordt het in het noorden 17-19 graden. Elders is het 21 tot 24 graden. Morgen, eerste pinksterdag, trekken vanuit het zuiden buien over het land, lokaal met onweer. Het wordt 20 tot 23 graden. Maandag valt nog een enkele bui bij maximaal 18 tot 22 graden. Na Pinksteren is het licht wisselvallig met zon, wolken en een enkele bui. Het is veelal 20 tot 24 graden.

Vanochtend schijnt de zon weer volop, maar her en der komen ook sluierwolken voor. In het Waddengebied zijn er stapelwolken. De noordoostenwind is matig tot vrij krachtig en het warmt weer snel op. In het noorden is het om 11:00 ongeveer 15 graden, in het zuiden 19.

Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De oosten- tot noordoostenwind is matig en aan zee vrij krachtig en het wordt maximaal 17 tot 19 graden in het noorden, 21 tot 23 graden in het midden en 24 of 25 graden in het zuiden van het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15-16 graden. Let goed op als je buiten bent, want de zonkracht is 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Vanavond schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. Vannacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en tegen de ochtend volgen enkele buien. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden in het noordoosten en naar 14-15 in het zuiden.

Morgen, eerste pinksterdag, is het bewolkt en vanuit het zuiden trekken flinke buien over het land. Daarbij is ook onweer mogelijk. De buien trekken langzaam naar het noorden en lokaal valt veel regenwater in korte tijd. In het noorden blijft het mogelijk de hele dag nog droog en volgen de buien pas in de avond. In het zuiden klaart het dan weer op en breekt de zon nog even door. Er waait een zwakke noorden- tot noordoostenwind en het wordt 20-21 graden in het noorden en westen en 22-23 graden landinwaarts. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 17.

Pinkstermaandag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook een paar buien over het land. In de loop van de middag breekt de zon weer vaker door en is het overwegend droog. De wind waait uit het westen en voert minder warme lucht aan. In het westen wordt het maximaal 18 of 19 graden, landinwaarts stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden met de hoogste waarden in het oosten en zuidoosten.(Bron: Weeronline)

Loading