Share

VVD Medemblik wil tijdelijke parkeerplaatsen op plek aanbouw stadhuis nu plannen buitendijksparkeren in de ijskast zijn gelegd

MEDEMBLIK – Afgelopen week kwamen wij met het bericht dat het plan voor buitendijksparkeren in de ijskast is beland, de gemeente Medemblik heeft de vergunningaanvraag bij Hollands Kroon ingetrokken waarna de procedure is stopgezet om buitendijksparkeren inclusief een zonnepark weer (tijdelijk) van tafel is.

De gemeente Medemblik liet in een reactie weten dat het klopt dat het plan is teruggetrokken omdat er meer informatie moest worden aangeleverd aan de gemeente Hollands Kroon. Sjors Heesterman van de VVD-fractie wil nu opheldering van het college over deze stap en vraagt zich ook af of van uitstel geen afstel gaat komen.

Lees ook: Medemblik zet plannen parkeerterrein Wieringermeer tijdelijk in de ijskast

Sjors Heesterman (VVD)

Heesterman wil dan vooral weten of het bericht dat wij brachten afgelopen week klopt of dat het gaat om een formaliteit en of het college een andere aanpak of invulling voor ogen ziet en wat dan deze aanpak gaat inhouden ten opzichte van het bestaande, door de gemeenteraad aangenomen, plan.

Maar ook wil Sjors Heesterman weten wat dit voor gevolg heeft voor de tijdspanne die was opgesteld om het buitendijksparkeren in de Wieringermeer te realiseren en of er een relatie is met de ontwikkeling van Medemblik aan Zee, het project waarbij het oude stadhuis wordt getransformeerd in hotel, appartementen en winkels.

Heesterman vraagt zich af het een optie is om in overleg met de ontwikkelaar van MAZ de eerst komende jaren af te zien van het ontwikkelen van Medemblik aan Zee, het aangebouwde deel te slopen en daar tot de tijd dat het buitendijksparkeren is gerealiseerd op deze plek een tijdelijke parkeerterrein te realiseren.

Totaal aantal keren gelezen: 78 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen