Share

VVD: ‘Maak van niet meer gebruikte mantelzorgwoningen starterswoningen’

MEDEMBLIK – Andrea van Langen (VVD) wil dat het college gaat kijken om niet langer mantelzorgwoningen die overbodig zijn geworden te ontmantelen maar deze in overleg met de grondeigenaar te gaan inzetten als starterswoningen om zo de enorme woningnood het hoofd te bieden.

Andrea Van Langen

Nu moet na beëindiging mantelzorg de woning ontmanteld worden en dat gaat van Langen te ver. Tegen deze website zegt Andrea van Langen dat ontmanteling niet meer nodig is als deze woningen als Flexwoning of als starterswoning kan worden gebruikt. Maar ook wil van Langen dat er beleid gaat komen voor het splitsen van woningen en dat wonen in bijgebouwen mogelijk moet worden, voor de laatste zijn reeds kaders vastgesteld. Andrea van Langen hoopt dat dit in deze kaders kan worden meegenomen.

Kapitaalvernietiging

Het ontmantelen van een mantelzorgwoning is volgens Andrea van Langen pure kapitaalvernietiging. Een gemiddelde mantelzorgwoning kost rond de 80.000 euro en doet gemiddelde 10 jaar dienst als mantelzorgwoning maar kan daarna nog jaren dienstdoen als Flexwoning of als starterswoning. Voor Andrea van Langen is het klip en klaar dat wat alle regelgeving betreft de meeste regels wel overboord kunnen worden gegooid als het om wonen gaat.

Wethouder Jeroen Broeders heeft aangegeven dit mee te gaan nemen bij het maken van het beleidsplan.

Totaal aantal keren gelezen: 96 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen