Share

VVD gebeten hond gemeenteraad Medemblik, beschuldigd van verkiezingspolitiek, coalitie ligt op haar gat.

MEDEMBLIK – Dat het al maanden niet botert tussen de VVD en de overige coalitiepartners is een publiek geheim, voor de buitenwereld leek het erop dat de problemen waren opgelost maar intern werd het wantrouwen richting de VVD die maar bleven hameren op o.a. woningbouwplannen voor de Commandeur in Wognum, de plannen voor de Zeehoek in Wervershoof en als druppel die de emmer deed overlopen, de plannen voor tijdelijke (flexwoningen) woningen op het terrein waar voorheen Stadtman in Medemblik stond.

Lees ook: Woningbouw op Zeehoekterrein, het alternatieve plan van de VVD

Afgelopen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering bleek maar hoe duidelijk de VVD in haar eentje stond binnen de coalitie toen de motie van de VVD voor flexwoningen op het Stadtmanterrein resoluut door de overige partijen van tafel werden geveegd, inclusief coalitiepartners CDA, GemeenteBelangen en Morgen! (PvdA).

De beschuldigingen van verkiezingsretoriek vlogen over de tafel en vooral Mark Raat en Tom Beerepoot moesten het ontgelden. Maar ook wethouder Andrea van Langen (VVD) moest het nu ontgelden en werd draaikontenpolitiek verweten in zicht van de verkiezingen.

Lees ook: André Meester (BAMM): “Wij zeiken niet, jullie houden al vier jaar alles tegen”

Maar de grootste boosheid kwam toch wel bij Siem Zeilemaker vandaan, ‘ik wordt hier gewoon belazerd, ‘ riep Zeilemaker. Deze kwam al ruim voordat de VVD met deze plannen op de proppen kwam met dezelfde plannen, nog voor de eigenaar van de grond, DEEN Vastgoed nu Beatland geheten, plannen indiende voor de bouw van Flexwoningen bij de gemeente Medemblik.

Lees ook: Fusie partij Morgen! wil opheldering gemeente Medemblik over ‘nee’ flexwoningen Stadtmanterrein

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl