Share

Vuurwerkschade Medemblik loopt flink in de papieren, voor zeker 17.000 euro aan schade

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik zit met een flinke financiële kater door alle schade aangericht door vuurwerk in de kernen van de gemeente Medemblik. Vooral vuilnisbakken en verkeersborden moesten het zoals elk jaar weer ontgelden. De meeste vernielingen vonden plaats in Wervershoof en Medemblik. In Wervershoof werd een ‘bigbelly’ afvalbak ter waarde van 5000 euro opgeblazen. In Wognum en omgeving werd de minste schade genoteerd.

Landelijk is er voor minimaal 10 miljoen euro schade aangericht door vuurwerk. Er werd voor ruim 110 miljoen aan vuurwerk gekocht. De branchevereniging Bond van Verzekeraars zegt dat vooral schade aan huizen, auto’s en scooters de grootste schadeposten zijn. Zo ging er in Veghel een kerk in de brand door vuurwerk en brandde in Ermelo een eendenfokkerij uit. Maar vielen scholen in Amsterdam en Utrecht, ondanks het vuurwerkverbod, ten prooi aan vuurwerk.

De schade in Medemblik zal worden hersteld maar de bewoners mogen hier voor opdraaien. De 17.000 euro is exclusief arbeidsloon.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl

Reacties

  1. Anoniem schreef:

    De ozb gaat dus in 2024 weer 30% omhoog dankzij deze klootzakken. En straks klagen als vuurwerk landelijk verboden wordt.

  2. Andries schreef:

    Als ik erachter zou komen dat mijn kind iets zou slopen, zou hij nog niet klaar met mij zijn. Zou als zijn geliefde spullen verkopen om daarmee de schade te betalen