Vrijwilligers KNRM Medemblik en Andijk in het zonnetje gezet met onderscheiding

MEDEMBLIK/ANDIJK – Tijdens een midzomeravondbijeenkomst in het Stoommachinemuseum in Medemblik zijn dinsdag 21 juni negen vrijwilligers van de KNRM reddingstations Medemblik en Andijk onderscheiden met de vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Zij kregen de medaille voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger/bemanningslid van de reddingboten.

Broos Docter voor ruim twintig jaar bij KNRM Medemblik. Chris de Lange en Menno Betzema voor vijftien jaar bij KNRM Andijk. Wouter de Boer, Arno van Beurden en Edwin Kuiper voor tien jaar bij KNRM Medemblik en Marc Sauer, Richard Kloetstra en Jan den Hartog voor tien jaar bij KNRM Andijk.

De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Frank Streng van Medemblik, die tevens voorzitter is van de plaatselijke commissie van KNRM Medemblik-Andijk waar de twee reddingstations toe behoren. De burgemeester bedankte in zijn toespraak naast de gedecoreerden alle aanwezige vrijwilligers voor hun belangeloze vrijwillige inzet voor het reddings- en hulpverleningswerk op het IJsselmeer, in het bijzonder ook tijdens de beperkingen door de coronapandemie in de afgelopen jaren.

Loading