Vlietbelangen niet eens met afgeven omgevingsvergunning Vlietlanden en stapt naar de bestuursrechter

ONDERDIJK – Het is al geruime tijd hommeles tussen de Vereniging van Eigenaren van de Vlietlanden verenigd in Vlietbelangen en de gemeente Medemblik aan de andere kant. Alles draait om de afgegeven omgevingsvergunning waardoor de plannen om in het Grand Café Restaurant een 8-tal appartementen te gaan realiseren. Naast de VvE hebben ook 2 privé personen zich aangesloten bij de bestuurszaak tegen de gemeente Medemblik.

Begin april 2021 liet de voorzitter van de VvE, Beliën, al weten niet te spreken te zijn op de manier waarop het bestemmingsplan is gewijzigd, ‘iets dat eerder niet mogelijk was blijkt nu wel ineens te kunnen,’ aldus Beliën begin april 2021.

Misleiding

Beliën was toen vooral verbaast over de uitleg waarom er toch gronden zijn gevonden en daarom het bestemmingsplan te kunnen wijzigen, en om die gronden te vinden de VvE via artikelnummers het zelf maar moesten gaan uitzoeken wat deze gronden inhouden en betekenen. Beliën neemt dan ook het woordje misleiding? in de mond of is het slechts een opwerken van voetangels en klemmen.

Hans Ris, de beheerder van De Vlietlanden liet daarop weten dat er op het park ‘veel oud zeer’ woont en ‘dat het enige probleem is dat niemand mij hier iets gunt‘.’ ,,De gemeente zal het allemaal wel prima vinden, dit alles. Dit is een van de Wervershoofse lijken die na de fusie met Medemblik uit de kast is gekomen.”  Vlak voor de fusie met de gemeente Medemblik toverde de toenmalige gemeente Wervershoof De Vlietlanden om van recreatiepark naar permanent wonen. Dit maakte ook in Wervershoof veel los, velen wezen toen met een beschuldigende vinger naar één van de voormalige wethouders die op De Vlietlanden wilde gaan wonen.

Eigenaar voldoet aan alle kaders

Het gebouw bevat nu nog ruimten voor een grand café, fitnessruimte en lokalen. Volgens de gemeente Medemblik voldoet de aanvraag van de eigenaar van het gebouw aan de kaders die de gemeenteraad heeft ingesteld voor het realiseren van 1 tot 100 woningen en heeft daarom afgelopen 29 april 2021 de omgevingsvergunning verleend.

Loading