Share

Verlaat wint de derde keuring met overmacht.

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag was alweer de derde tulpenkeuring in Wervershoof. Voor een kleine 70 deelnemers waren wederom tien potten met tulpen neergezet.

De soorten die gekeurd moesten worden waren onder andere; Red Desert, Purple Prince, Super model, Beyoncé, en Kamalya. De poten van Red Desert en Pink Ardour kregen van de jury maar liefst een 9.

De bloem van Icoon was ook goed voor een 8,5. Degene die het beste in de huid wist te kruipen van de jury was John Verlaat. Met een score van 12 strafpunten was hij heer en meester in de A-groep.

De oplettende lezer zal weten dat ook deze keuring weer een andere winnaar in de A-groep kende.

Tot het eind zal het daardoor spannend blijven wie de Zilveren Tulp gaat pakken. Naast de Zilveren Tulp ontvangt de winnaar ook een rondvlucht voor twee personen over de prachtige kleurrijke bollenvelden, aangeboden door Kwantes Makelaardij.

Dit zal zeker een extra motivatie voor de deelnemers in de A-groep zijn. In de B-groep wist Roel Kaagman dit keer niet te winnen. Martijn Droog en Rosanne Haakman haalden een betere score, waarmee ze Roel deze keuring net voor bleven.

De jeugdklasse wordt gedomineerd door de Messen. In de huidige tussenstand staan er maar liefst vier Messen in de top 6. Dit keer was Fleur de winnaar. Toch zullen de Messen wel rekening moeten houden met Judith Bakker. Zij behaalde, samen met Lars Mes, een mooie tweede plek.

Ben je benieuwd hoe de uitslagen van Wervershoof zich verhouden tot de uitslagen van de keuringen in andere regio’s? Kijk dan op www.tulpenkeuren.nl/uitslagen-2023

Uitslagen: A-groep: 1. John Verlaat 12 strafpunten, 2. Maths Hoff 14,5 strafpunten, 3. Marco Haakman 15 strafpunten

B-groep: 1. Martijn Droog 15,5 strafpunten, 2. Rosanne Haakman 16,5 strafpunten, 3. Roel Kaagman 17,5

Junioren: 1. Fleur Mes 16 strafpunten, 2. Lars Mes en Judith Bakker 16,5 strafpunten.

Komende vrijdag 17 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede (en laatste) soortenkennis van dit seizoen.

Hopelijk tot vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de vierde keuring!

Totaal aantal keren gelezen: 306 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen