Share

Verenigingen in de knel door stijgende kosten, ‘moeten wel de contributie verhogen’

MEDEMBLIK – Daar waarschuwt vandaag het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor in haar campagne om aandacht te vragen voor kinderen die buiten de boot vallen om een hobby buiten de deur te kunnen uitvoeren. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zegt dat nu al twee tot drie kinderen per klas vanwege de contributie buiten een hobby kunnen hebben.

En door de hoge inflatie kampen ook de verenigingen met een sterke toename van de kosten, kosten die hoe dan ook weer moeten worden verhaald op de leden van de verenigingen door bijvoorbeeld de contributie te verhogen met als gevaar dat weer meer mensen gaan afhaken als lid.

De directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Monique Maks zegt zich grote zorgen te maken omdat je kinderen die in een cruciale levensfase zitten gaat uitsluiten van sociale context. ‘Het niet kunnen meedoen aan activiteiten buiten de deur gaat er voor zorgen dat deze groep kinderen sociaal gaan worden uitgesloten,‘ aldus Maks.

Maks roept ouders die de contributie niet kunnen ophoesten zich te melden bij het Jeugdfonds, “Wij zijn hier speciaal voor in het leven geroepen,‘ besluit Monique Maks.

Totaal aantal keren gelezen: 54 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen