Verbouwing winkelcentrum Andijk mogelijk jaren vertraagd door Didam-arrest

ANDIJK – Het Winkelcentrum in Andijk gaat op deels op de schop als het aan de eigenaar van het winkelcentrum, Dreef Beheer BV. ligt. Zo wil Dreef Beheer een paar buitenmuren verplaatsen en intern ook het nodige verbouwen.

Dreef Beheer BV. heeft in 2019 reeds een principeverzoek bij de gemeente ingediend maar tot op heden is daar verder nog niets van vernomen vanuit de gemeente Medemblik bleek tijdens overleg met de Ondernemersfederatie Medemblik (OFM) en de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad. Luiten Plekker (GemeenteBelangen) heeft de indruk dat dit principeverzoek nog niet actief is opgepakt door de gemeente Medemblik en dat er door de gemeente wordt verwezen naar het Didam-arrest. Plekker zegt hierover dat de politiek dit niet goed kan plaatsen en dat de aanwezige raadsleden hier ook niet van op de hoogte waren.

Luiten Plekker wil dan nu ook van het college weten wat de relatie tussen het principeverzoek en het Didam-arrest is en wat de huidige stand van zaken rond het principeverzoek van de verbouwing van winkelcentrum Belderhof is.

Het Didam-arrest sloeg eind 2021 in als een bom. Door de uitspraak van de Hoge Raad werd het voor de overheid ineens een stuk lastiger om een pand of stuk grond een-op-een te verkopen. Het Didam-arrest is er ook de oorzaak van dat de geplande woningbouw op het Asionaterrein in Andijk ernstige vertraging heeft opgelopen. Scholtens Projecten heeft bezwaar aangetekend waardoor de hele aanbesteding opnieuw moet plaatsvinden wat gaat zorgen voor zeker 1.5 jaar vertraging voor er überhaupt een paal de grond in gaat.

Lees ook: Bouw woningen Asoniaterrein Andijk met zeker anderhalf jaar vertraagd door bezwaar Scholtens Projecten

Note: Wat houdt het Didam-arrest in de kern ook alweer in? De Hoge Raad zet in het arrest een streep door de redenering van de Gelderse gemeente Montferland dat het haar vrij stond om een in Didam gelegen oud gemeentehuis een-op-een te verkopen aan een vastgoedontwikkelaar. Dit terwijl er ook belangstelling was (geweest) van een andere partij. (Bron: gebiedsontwikkeling.nu)