Van brandstichting verdachte Medemblikker blijft langer vastzitten

prison 553836 1280

MEDEMBLIK – De 31-jarige Medemblikker die begin januari in Amsterdam werd aangehouden op verdenking van brandstichting in de tuin bij een woning aan Laanweg blijft nog zeker tot april in detentie zitten. De rechter-commissaris besloot hiertoe omdat het onderzoek nog niet was afgerond.

Op 3 januari rond 23.35 uur kregen de hulpdiensten de melding van een uitslaande brand binnen. Ter plaatse zagen de hulpdiensten dat de brand in de tuin woedde, maar dat er ook veel rook uit de woning kwam en de gehele straat blauw stond. De bewoners waren al buiten en één van hen moest door ambulancepersoneel worden aangekeken. Deze bewoner hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat deze en omliggende woningen behoorlijke schade opliepen.

Aanhouding

De politie verrichte onderzoek en kwam daarbij een 31-jarige man uit Medemblik op het spoor. De verdachte werd rond 05.00 uur in zijn woning in Medemblik aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hoe de brand exact is ontstaan en wat de rol van de verdachte is, wordt door de politie onderzocht. 

Medio april zal de rechter besluiten of de Medemblikker vrij komt of dat hij tot aan de eerste regiezitting of tot de pro forma zitting in hechtenis blijft.

Loading