Tot en met maandag blijft het zeer onstuimig en mogelijk komt het zelfs nog enkele keren tot storm.

WEST-FRIESLAND – Dat het zo vaak stormt heeft alles te maken met de straalstroom. Dit is een rivier van zeer krachtige winden op 10 km hoogte in de atmosfeer. Deze straalstroom is de motor achter het ontstaan van lagedrukgebieden. Op dit moment is de straalstroom zeer krachtig ontwikkeld en ligt ze telkens over ons land heen. Dit is de oorzaak dat de ene na de andere stormdepressie ontstaat en over het Noordzeegebied heen koerst.

Jacco van Wezel van Weeronline zegt hierover: “Storm Eunice is al de vierde storm van dit jaar en het aantal stormen kan komende dagen verder oplopen. Zowel zaterdagavond, zondagavond als maandag waait het aan zee stormachtig met kans op zware windstoten van 75-100 km/uur. Mogelijk komt het nog één of meerdere keren tot een uurgemiddelde windkracht 9 en daarmee tot een officiële storm.”

Lees ook: Weerbericht West-Friesland: zware windstoten, zonnige momenten en regen

Deze stormen krijgen zoals het er nu naar uitziet geen naam, omdat de impact relatief beperkt blijft. Mocht het toch weer tot zeer zware windstoten komen boven land dan kan dit nog veranderen.

Loading