Share

Theaterkerk Hemels: Tim Kliphuis Trio / The Five Elements

TWISK – Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserende violisten ter wereld. Hij combineert op virtuoze manier klassiek en gypsy. Naast de suite The Five Elements staat een swingende selectie uit 15 jaar Tim Kliphuis Trio op het programma, van J.S. Bach’s Brandenburgse concerten en Vivaldi’s Vier Seizoenen tot Faurés Nocturne en Morgenvan Richard Strauss. De ‘master of violin’ staat in Twisk!

Violist en componist Tim Kliphuis brengt in zijn muziek een waaier aan stijlen samen en treedt op van Zuid-Afrika tot Amerika en Rusland. In de eerste lockdown schreef hij een grote ode aan de aarde: The Five Elements. De vier muzikale delen Aarde, Lucht, Water en Vuur tonen ons dat we niet zonder de natuur kunnen. Het vijfde element, Quintessens, kijkt hoopvol naar de toekomst: wat is onze essentie eigenlijk, en hoe kunnen we die volgen? Naast de suite The Five Elements staat een swingende selectie uit 15 jaar Tim Kliphuis Trio op het programma, van J.S. Bach’s Brandenburgse concerten en Vivaldi’s Vier Seizoenen tot Faurés Nocturne en Morgen van Richard Strauss.

Het Tim Kliphuis Trio, met Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (bas) treedt op in Cape Town, op Celtic Connections, bij Wonderfeel en in het Concertgebouw. Virtuositeit, inspiratie en improvisatie zijn de vaste elementen: van een eenzame melodie op de Schotse hooglanden val je in Duke Ellington-achtige swing via minimalistische grooves die Philip Glass geschreven zou kunnen hebben.

Tim Kliphuis (viool) is een van de bekendste improviserend violisten ter wereld. Hij combineert op virtuoze manier klassiek, gypsy jazz, folk en minimal en stond op het podium met Richard Galliano, Frankie Gavin, Les Paul en Daniel Hope. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nigel Clark (gitaar) heeft met de grootste namen uit de jazz-, folk- en rockwereld gewerkt zoals Gloria Gaynor, Moya Brennan, Jan Akkerman, Philip Catherine, Carla Bley. Met het grootste gemakt smeedt hij al deze stijlen aaneen tot een uniek en betoverend geluid.

Roy Percy (contrabas) groeide op met de rauwe New Orleans-muziek en Jump-Jive, en zijn stuwende ritmiek en slap-technieken brengen een ongelofelijke energie met zich mee. Hij werkte met Amerikaanse jazzhelden zoals Duke Heitger, Marty Grosz, Bob Barnard and Evan Christopher.

Ticket typePrijsBestellen
Tim Kliphuis Trio / The five elements€21,50Ticket bestellen

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl