Share

Tessa Neefjes mag zich Nederlands beste mountainbiker noemen op de marathon

WERVERSHOOF – Tessa Neefjes rijgt momenteel de zeges aaneen. Afgelopen zondag was de Wervershoofse de sterkste op het Nederlands Kampioenschap mountainbike marathon. Na ruim drie uur koers klopte ze nipt de Haarlemse Karen Brouwer. Met de Bergense Rozanne Slik kwam ook de bronzen medaille in Noord-Hollandse handen.

Neefjes leek lang op weg naar een ruime zege. In de slotfase wist Brouwer echter toch weer terug te keren. De West-Friese bleek echter nog niet verslagen. In een spannende laatste kilometer trok Neefjes de zege en de daarbij behorende driekleur toch naar zich toe.

Bij de masters 40+ ging de zege naar veelvoudig kampioen Ramses Bekkenk. De Schoorlnaar klopte nipt streekgenoot Tibor Zwaan. Zwaan liet zich in de slotfase verrassen en kon de ervaren Bekkenk niet meer achterhalen. De twee veteranen maakte lang deel uit van een eerste groep senioren, waarin ook Sven Burger een plaatsje vond. De Warmenhuizer kwam uiteindelijk als zesde over de eindstreep.

Bron: W.V. Westfrisia

Totaal aantal keren gelezen: 98 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 29 november 2022

    […] Lees ook: Tessa Neefjes mag zich Nederlands beste mountainbiker noemen op de marathon […]