Tessa Neefjes komt 4 seconden tekort om zich Nederlands Kampioen Strandrace te mogen noemen

WERVERSHOOF – Nina Kessler mag zich een jaar lang Nederlands Kampioene strandrace noemen. De Velserbroekse vocht een spannend duel uit met Tessa Neefjes. De Wervershoofse bleek op de technische passages duidelijk handiger, terwijl Kessler op de tempodelen van het rondje sneller was. In de sprint greep Kessler de macht. Ze ging al vroeg aan.

Tekst: W.V. Westfrisia

De verraste Neefjes raakte in de clinch met een achterblijver en kon de rappe Kessler niet meer bedreigen. Achter het duo greep Marielle Trouwborst het brons. De Zuid-Hollandse, dit jee nieuw op het strand, klopte nipt Eva Buurman.

Het NK kreeg een hectisch verloop. Een grote deelname was een mooi resultaat voor de organisatie, maar ook een doorn in het oog voor de voor de prijzen strijdende renners. Doordat het kleine rondje dat zeven maal moest worden afgelegd, ondervonden de renners veel hinder van de gedubbelde achterblijvers.

Valpartijtjes en opstoppingen op de technische passages hadden hun invloed op het verloop van de wedstrijd. Zeker in de achtergrond, waar er geen voorrijmotor aanwezig was, vielen er akkefietjes op te tekenen.

Loading