Share

Terugkijken naar de commissievergadering over het dorpshuis in Abbekerk

WOGNUM – Afgelopen donderdagavond kregen de inwoners van Abbekerk de kans om hun zegje te doen over het dorpshuis in Abbekerk dat door het vorige college weer op de plank is gelegd wat de nieuwbouw/vernieuwbouw betreft.

Nu deze week bekend werd dat ook de huisarts van Abbekerk/Lambertschaag en Twisk zich ernstig zorgen maakt over de huisvesting van zijn praktijk was de boot helemaal aan voor de inwoners en kwamen afgelopen donderdagavond massaal naar het gemeentehuis in Wognum.

Lees ook: Noodkreet huisartsen Abbekerk/Twisk over huisvesting praktijk Abbekerk

Dit was tegen het zere been van zeer veel inwoners van Abbekerk, maar het huishoudboekje van de gemeente Medemblik staat het nu niet toe om miljoenen uitgaven te doen. Boven het hoofd van de gemeente Medemblik hangt het zwaard van de provincie die eist dat eind dit jaar de financiële huishouding weer op regel is anders neemt op kosten van de gemeente Medemblik de Gedeputeerde de touwtjes in handen en komt de gemeenteraad buiten te spel te staan.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl