Team Zaanlander biedt excuses aan maar hoofdtrainer Anema blijft ongewenst

PEKING – Het team van Irene Schouten is diep door het stof gegaan over uitspraken die zijn gedaan in een video gemaakt tijdens de trainingen van het team. Voor het NOC*NSF is het daarmee klaar en moet nu de blik op het halen van zoveel mogelijk medailles worden gericht.
Maar de positie van de hoofdtrainer van Team Zaanlander staat zwaar onder druk nu nog meer naar buiten is gekomen.  Jillert Anema blijkt uitspraken te hebben gedaan die voor velen in de schaatswereld absoluut niet door de beugel kunnen gaan. Zo blijkt hij de grootste concurrent Jumbo-Visma meerdere malen ‘het geel-zwarte kankergezwel’ te hebben genoemd.
De Telegraaf is verder gedoken in de belevingswereld van de 66-jarige Fries en daar komen nog meer schokkende momenten naar voren. Anema krijgt van Schaatsen.nl de gelegenheid om een weerwoord te geven over de schokkende video maar daar weigerde hij zijn excuses aan te bieden omdat hij (lachend) zei geen invloed te hebben op de inhoud van video’s.
Het is dan ook maar te hopen dat de storm die nu over het team van Irene Schouten heen raast dankzij de hoofdtrainer geen gevolgen gaan hebben voor het schaatsen van de grootste gegadigde voor zeker 3 gouden plakken.

Loading